Blog

Corona Positief bekeken

Alles wat je hoort en ziet heeft altijd wel iets met Covid19 te maken.

Zet je de radio op dan gaat het over de maatregelingen, kijk je tv dan spreken ze over cijfers en kom je onder de mensen moet je afstand houden en een masker op je gezicht zetten. 

Ik heb er mij in het begin enorm druk over gemaakt, maar ik wil niet langer aandacht geven aan iets wat negatief is. Ik luister dus niet langer naar het nieuws. Dat wat je aandacht geeft, groeit en laat dit nu net het allerlaatste zijn wat ik wil bereiken. Nog meer corona gedoe.

Daarom wil ik er wel iets over schrijven, maar vanuit een ander standpunt. Dit rare beestje heeft ook, net zoals alles trouwens, een positieve kant.
Tijdens de Lock down zijn we massaal gaan klussen. Velen hebben dit letterlijk gedaan door huis en tuin op te knappen. En anderen hebben het op een figuurlijke manier gedaan.

Ikzelf heb een biologische moestuin aangelegd, heb massaal veel lekkere en gezonde gerechten gemaakt. Maar daarnaast heb ik ook de kans en ruimte gekregen om naar binnen te keren. Ik heb innerlijk ook een soort 'grote kuis' gehouden. Door meer te gaan mediteren heb ik een innerlijke bron (her)ontdekt waar ik helemaal tot rust kan komen. Waar ik kan filosoferen over levensvragen en waar ten rade kan gaan als ik ergens mee zit.
Corona heeft mij ertoe aangezet om met de kennis die ik al jaren aan het verzamelen ben, iets te doen. Momenteel ben ik de laatste hand aan het leggen aan mijn workshops. Ik sta te popelen om ermee naar buiten te komen want ik weet dat, wat ik te vertellen heb, erg krachtig is en zo veel mensen kan helpen!

Corona heeft mij enerzijds naar binnen doen keren om daar mijn kracht te vinden. De kracht die ik nodig had om weer naar buiten te komen en de wereld te laten zien wat ik in mijn mars heb.

Corona is misschien zwaar geweest voor velen, maar doordat we allemaal op onszelf aangewezen waren zijn we gaan reflecteren. Wat de uitkomst van deze reflectie ook is, ze is altijd goed. Ofwel ben je blij en trots op jezelf en zet je het goede werk verder ofwel zet het aan tot verandering. 

Corona heeft velen doen inzien hoe kwetsbaar het leven kan zijn. Hierdoor hoop ik uit de grond van mijn hart dat er nu veel mensen hun leven anders willen leven. Meer leven voor plezier en persoonlijke ontwikkeling, meer nee zeggen tegen stressvolle situaties. Nee zeggen tegen slechte relaties en de job die je leegzuigt. Meer ja zeggen tegen de kleine gelukjes in het leven. 

Wil jij ook meer ja zeggen tegen een ander, positiever leven? Wil je leren hoe je met valkuilen kan omgaan? Wil je leren hoe je je eigen leven in handen kunt nemen en je dromen werkelijk kunt verwezenlijken gewoon maar door een knop om te draaien? 

Hou dan zeker en vast mijn facebookpagina in de gaten. Want zeer binnenkort kom ik naar buiten met een zeer krachtige workshop: Imramma.

Vrijheid


Ik doe net mijn lege agenda open en lees een een tekstje over vrijheid.

Sinds dit weekend ervaar ik het gevoel dat ik opgesloten zit.
Ondanks we al enkele weken in ons kot moeten blijven ben ik toch steeds bezig gebleven.

Ik ben deeltijds in het ziekenhuis blijven werken. Ik ben volop beginnen klussen samen met mijn partner, mijn workshops en cursussen zijn zo goed als klaar.
Ik heb dus echt geprofiteerd (en genoten) van de afgelopen periode zonder sociale verplichtingen.

Tot dit weekend...

Afgelopen zondag was ik met de buurvrouw aan de praat geraakt. Ze stond aan de overkant van de straat en ze vroeg mij wat ik allemaal deed als zelfstandig. Ik begon op te sommen: ik werk deeltijds in het ziekenhuis als secretaresse, ik ben lifecoach, loopbaancoach en massagetherapeut.

Plots kwam ik tot het besef dat ik eigenlijk wel een duizendpoot ben die nooit stilzit. Maar ook dat ik geen rust krijg in mijn hoofd, of toch niet voor een langere periode omdat ik met 101 dingen tegelijk mee bezig ben.

Ik ga wel regelmatig wandelen met de honden in het bos of in de velden en dan kan ik wel even mijn hoofd leeg maken, maar als ik dan weer binnen kom zie ik in gedachten al weer mijn to do lijstje verschijnen.
Ken je dat? Je komt thuis en je ziet kleding rondslingeren, je begint die dan te verzamelen om in de wasmand te gooien. Ondertussen zie je ook nog lege tas aan de PC staan die je dan ook ineens in de afwasmachine zet. In de keuken ruim ik even op omdat ik ga koken voor het avondmaal. Aangezien we in de keuken al enkele coronaweken aan het werk zijn, staat niets meer op zijn plaats en duurt koken 2x zo lang omdat ik alle ingrediënten elders moet gaan zoeken. Frustratie alom want ondertussen heeft de hond water gedronken en wat op de vloer gemorst waar jij uiteraard inloopt, bijna uitglijdt en dan al vloekend met natte voeten weer achter het fornuis verdwijnt.
Om even terug te komen op vrijheid. Ik voel mij dus helemaal niet vrij. En dit heeft niet alleen te maken met het hele 'blijfinuwkot-verhaal' maar ook dat ik mij te veel zaken opleg.
Het is natuurlijk goed om bezig te blijven zodat je je niet verveelt, maar alles tegelijk doen is nu ook niet direct iets waar ik rustig van word.

Ik ben voor mezelf dus even op de rem gaan staan en ik heb mezelf beloofd dat ik vanaf nu 1 max 2 zaken gelijktijdig wil doen. Zo kan ik toch nog wat afwisselen tussen klussen en de laatste hand leggen aan een workshop.

Ik blijf nog wel een to do lijst maken omdat dat voor mij ook werkt. Als ik dingen opschrijf, dan moet ik er niet meer aan denken. Maar ik wil vanaf nu eerst iets afwerken vooraleer ik een nieuwe taak begin.
Ik wil vanaf nu niet meer opgesloten zitten in mijn hoofd en steeds het gevoel hebben dat ik zaken MOET doen. IK MOET JUST NIKS!! Ik doe dingen omdat ik ze graag doe of omdat ze mij een goed gevoel geven als het klusje gedaan is.
Ik wil in vrijheid leven, in de eerste plaats in mijn hoofd.
Ik ben er al weken over aan het schrijven in mijn nieuwe 5daagse cursus en ik pas het zelf niet toe... Foei foei Sara!!
Blijkbaar had ik even een kleine wake-up call nodig en die heb ik op een vriendelijke manier gekregen via een klein tekstje in mijn lege agenda.


Weerstand

07/03/2020

Het is weer een tijdje geleden dat ik nog iets geschreven heb, maar ik ben stilaan aan het ontwaken uit mijn winterslaap.  Nuja een winterslaap was het niet echt want ik heb de laatste maanden zeker en vast niet stilgezeten. In mijn hoofd hebben zich allerlei ideetjes gevormd over hoe ik mijn toekomst zie, workshops beginnen meer en meer vorm te krijgen en mijn wens om meer gelijkgestemde zielen op mijn pad te ontmoeten, krijgt meer en meer vorm.

Heerlijk is het om te zien hoe alles stilaan op zijn plaats begint te vallen.

Ik heb lang weerstand gevoeld om naar buiten te komen met al mijn ideetjes. Gedachten zoals 'ben ik wel goed genoeg',  ' wie gaat er nu naar mij komen luisteren' , 'weet ik wel genoeg over dat onderwerp' , en nog zo veel meer hebben mij lang tegengehouden. Maar ik heb besloten om mezelf niet te veel druk meer op te leggen en om meer mee te gaan met de 'flow'.

Ik heb heel lang gedacht dat je zelf eerst perfect alles op orde moet hebben in je leven voor je naar buiten kan komen om andere te helpen, maar niets is minder waar!  Mensen willen helemaal geen perfecte persoon voor zich hebben wanneer het zelf even moeilijker gaat. Ze willen een mens zien, waar ook een hoekje af is, iemand die ook af en toe eens een baaldag kent.  Want dat maakt je nu eenmaal menselijk. 

Voor mezelf heb ik besloten dat ik mij dit jaar ga concentreren op mijn weerstand. En dan bedoel ik dat zowel letterlijk als figuurlijk. Ik ben het moe om vaak ziek te worden ondanks mijn poging om gezond te leven. Ik betaal nog steeds de prijs om jarenlang in een ongezonde en ongelukkige situatie te zitten. Maar ik ben er zeker van dat er beterschap op komst is. Hoop doet leven zeggen ze!

Op figuurlijk vlak wil ik mijn weerstand aanpakken om naar buiten te komen. 1 zinnetje werd van kleins af aan steeds opnieuw in mijn oor gefluisterd ' Wat gaan de mensen wel niet denken?' Ik heb mij er al die tijd tegen verzet, maar toch moet ik nu toegeven dat dat ene zinnetje mij al jaren belet om mijn hart te volgen. Mijn doel is om dit jaar FOERT te zeggen tegen dat zinnetje en mijn buikgevoel te laten spreken. Daarom ook dat ik deze tekst nu neerpen en naar buiten kom met mijn kwaliteiten maar ook met mijn hoekje(s) af.

Ik ben wie ik ben, en ik zit nog volop in mijn groeiproces, net zoals jij. We zijn allemaal uniek en we hebben allemaal ons eigen pad af te leggen, ieder op zijn manier. 
Voel jij weerstand bij iets? Ga dan eens na van waar die komt. Werd er ook een zinnetje in je oor gefluisterd van kleins af aan? Is die weerstand pas later gekomen? Wat zegt je buikgevoel? Wat zijn je wildste dromen en waarom wil/kun/durft je deze niet waar te maken?
Probeer dan een soort stappenplan voor jezelf te bedenken en neem dan actie. Stapje voor stapje kun je je droom waar maken! 

Geloof in jezelf. Het is geen makkelijke klus, maar als ik het kan, kun jij dat ook!

Huisdieren ontzuren

 06/09/2019

Omdat huisdieren volwaardige leden zijn van ons gezin, waarom zouden we dan niet gelijkwaardig behandelen?

Nu kan dit met Alka® familie: pHpets®

Ook onze dieren verzuren

Onze lieverds hebben ook een modernerelevensstijl waardoor ook zij verzuurd raken. 
Door verkeerde voeding, te weinig beweging, stress, ouder worden enz kunnen zure afvalstoffen opslaan in hun lichaam
. Ook het ouder worden van de hond speelt een rol. Vroeg of laat gaat elk huisdier verzuren. Te veel zuren zorgen voor een minder welzijn van het huisdier, zo kun je merken dat ze aankomen, minder energie hebben...

Wat doet pHpets®?

pHpets® zijn sterk basische druppels met extra mineralen specifiek ontwikkeld voor dieren. Door pHpets® druppels aan het drinkwater van het huisdier toe te voegen ontstaat basisch water met calcium, magnesium en zink. pHpets® druppels is een voedingssupplement voor jouw huisdier.

Actief ontzuren

Het drinken van basisch water is veilig en goed voor het huisdier en zorgt, net als bij de mens, voor extra aanmaak van natriumbicarbonaat, een lichaamseigen stof.
Met deze extra voorraad natriumbicarbonaat kan het huisdier zure afvalstoffen en ophopingen in het lichaam oplossen. Zo ontzuurt jouw huisdier actief én op een natuurlijke wijze. 

Wanneer moet je huisdier ontzuren?

Gebruik pHpets® druppels als je bij je huisdier lusteloosheid, een doffe vacht, jeuk, stijve spieren, slechte tanden of overgewicht ervaart. pHpets kan ook preventief gebruikt worden bij gezonde dieren om fit te blijven! 

Alle voordelen op een rij

• Ontzuurt het huisdier op een natuurlijke wijze
• Versterkt het immuunsysteem
• Verbetert de spijsvertering
• Verwijdert overtollige zuren uit blaas, gal en nieren
• Zorgt voor een gezonde huid en glanzende vacht
• Versterkt de botten en tanden
• Houdt de gewrichten soepel
• Zorgt voor ontspannen spieren
• Geeft energie 

Vakantie!

4 aanraders om mee in je koffer te steken

1. Alka® Bad
Badzout? Jazeker! Bijvoorbeeld heel handig als scrub te gebruiken onder de douche. Of als voetenbadje na een flinke wandeling. Maar ook bij muggensteken en jeuk is het badzout effectief. Simpelweg een beetje zout op de plek leggen, zachtjes inmasseren waarna je er een vochtig washandje oplegt en na een aantal minuten het badzout eraf spoelt.
En heb je er een stranddag opzitten en je huid voelt wat trekkerig door het zout en zand, ook dan doet een Alka® Bad wonderen. Kortom, het badzout gaat de jeuk te lijf, heb je meteen je huid ontzuurt én voelt het weer zacht aan. Win-win situatie! 

2. Alka® Mineralen
Of je nu op het strand ligt, een stevige wandeling hebt gemaakt of thuis de dagelijkse dingen onderneemt, in de zomer zweten we eenmaal wat meer. En wanneer we zweten, zweten we ook belangrijke mineralen uit die we niet zo een, twee, drie weer snel kunnen aanvullen via onze voeding. Alka® Mineralen biedt hierin hulp en zorgt ervoor dat jouw mineralenvoorraad mooi aangevuld wordt en blijft met alle positieve voordelen als gevolg! Meenemen die pot. 

3. Alka® Crème
De Alka® Crème heeft zijn dienst bewezen bij de processierups, maar ook bij andere vervelende insecten als muggen, wespen en dazen is de crème jouw partner in crime. En wist je dat Alka Crème ook fantastisch werk doet wanneer je nét te lang in de zon hebt gezeten? Of wanneer je graag buiten bent, maar je huid de zon niet zo leuk vindt, ook bij zonneallergie en warmtebultjes biedt Alka® Crème de helpende hand. De veelzijdige Alka® Crème is eigenlijk een must have in jouw toilettas. 

4. Alka® Greens
Heb je onze vernieuwde Alka® Greens al geproefd? Niet alleen de fruitextracten zijn goed proefbaar, het lichaam herkent de Alka Greens ook als pure voeding waardoor alle natuurlijke voedingsmiddelen perfect opneembaar zijn. Wist je dat er 54 natuurlijke en actieve ingrediënten in een lekker glas Alka® Greens zitten? Als je een Greens in de ochtend bij het ontbijt drinkt, profiteer je de hele dag van meer energie en fitheid. Kun je nog een kilometertje verder wandelen of fietsen! 

Fijne vakantie!!!

Al deze producten zijn via mij te verkrijgen. Neem snel contact op zodat ( indien nodig) ze tijdelijk besteld kunnen worden.

Na ontzuren gaan we ontgiften

17/03/2019

Afgelopen maand hebben we ons bezig gehouden met de Ontzurings Challenge.

Deze was nodig omdat je eerst dient te ontzuren vooraleer je je lichaam kan gaan ontgiften.

De lente is het tijdperk van de Lever en omdat onze Lever, samen met je Galblaas al het werk doen ivm ontgiften is dit nu ook het beste tijdstip van het jaar.

Enkele mogelijkheden om te ontgiften som ik hier even voor je op:

Artisjok
Deze groente heeft een positieve werking op de Galblaas en de Lever.De artisjok heeft bovendien een positief effect op de vetstofwisseling. Artisjokken zijn eveneens goed om de vochtafdrijving te stimuleren. Daarnaast zijn artisjokken ook nog basische voedingsmiddelen.

Brandnetelthee of -soep
De brandnetel werkt ontgiftend, ontzuren en zuivert het bloed. Maak een wandeling in het bos of in de velden en pluk de kopjes van de jonge brandnetels. Let er wel op dat je brandnetels gebruikt die niet bespoten zijn met pesticiden. Als je er soep wil van maken heb je er vrij veel nodig dus zorg dat je een zakje mee hebt tijdens je wandeling.
Maak eerst je basissoep ( iets wat je lekker vindtn, dat kan preisoep, broccolisoep zijn ...) leg de afgespoelde brandnetels er pas op het laatste in. Afkruiden met peper en zout. Mix alles goed meteen mixer en zorg dat de brandnetels niet meer koken, zo gaat de kracht om te ontgiften er uit. je kunt naast brandnetels ook nog daslook en het blad van de paardenbloem gebruiken. Smakelijk!
Hou wat brandnetels over om er een heerlijk kopje thee mee te maken.

Citroen
Neem s ochtends een glas lauw water met ½ citroen in uitgeperst. Dit is zeer heilzaam voor je lever. Het zorgt niet alleen om je lever te ontgiften, het draagt ook nog eens bij om je weerstand te versterken.
Komkommer
Groene groenten in het algemeen zijn zeer goed voor de lever. Komkommer heeft de eigenschap om basisch te zijn en het helpt om je nieren te ondersteunen.
In de zomer koelt het je lichaam ook nog eens af.

Goji bessen
Goji bessen behoren tot de 'superfoods' 5 gr per dag van deze bessen zorgt voor een goede bescherming van de lever.

Peterselie
Peterselie is vochtafdrijvend en bloedzuiverend. Het werkt op de Nieren, Lever en de Blaas. Wanneer je peterselie eet, verzorg je dus verschillende organen in je lichaam.

Koriander
We krijgen allemaal zware metalen binnen zoals lood en kwik. Koriander helpt om deze metalen uit je lichaam te verwijderen.

Knoflook
Knoflook is zeer goed voor de bloedsomloop.Het werkt ook nog eens bloedzuiverend.

Berkensap
Drink elke dag op je nuchtere maag 1 glas berkensap. (lees ook even de blog van 22/03/2018 over Berkensap)

Alle groene groenten
Alle groene groenten en kruiden helpen om je Lever te ondersteunen in deze ontgiftingsperiode

Kuren.

We kunnen ontgiften via de Andreas Morrtis kuur: https://genezendvermogen.nl/informatie-alternatieve-behandelingen-kanker/andreas-moritz-levereiniging-kanker/andreas-moritz-lever-en-galblaaszuivering-inleiding/

Maar opgelet, deze kuur is niet voor iedereen aangeraden. Bij zeer slanke personen zou ik deze kuur afraden omdat het vrij drastisch werkt.
Vraag zeker eerst advies aan een arts of therapeut!

Wortelsap (met betacaroteen):
Als je een oranje huidverkleuring krijgt, wil dat zeggen dat de Galblaas de gal niet snel genoeg kan afvoeren door de bloedsomloop. Daardoor worden deze afvalstoffen door de huid gezuiverd. De oranje kleur zal automatisch weer weg trekken wanneer de Lever schoon is.


Ontzuren om je lichaam te ondersteunen

04/02/2019


Waarom moet ik ontzuren?

Ontzuren klinkt voor vele mensen vreemd in de oren. We kennen detox, maar vooraleer we goed kunnen ontgiften moeten we eerst ons lichaam weer in balans krijgen.
Door onze voeding, medicatie, te veel sporten en onze drukke levensstijl leeft het merendeel van de bevolking in een verzuurd lichaam.
Het lichaam kan al deze zure afvalstoffen niet meer verwerken waardoor ze in het lichaam opgeslagen worden. In eerste instantie krijgen we dan last van spier- en gewrichtspijnen, huidklachten, schimmelinfecties, ontstekingen en algemene vermoeidheid.
In een volgende fase kan verzuring zorgen voor: artrose, cellulitis, Chronische vermoeidheid, eczeem, fibromyalgie, hormonale klachten ( PMS) jicht, kalknagels, menopauze, nierstenen, psoriasis, reuma,...
Door te ontzuren kunnen we allerlei gezondheidsklachten voorkomen.

Hoe kunnen we nu ons lichaam gaan ontzuren?

Wanneer we er voor kiezen om de opgebouwde zuren uit ons lichaam te verwijderen heb je verschillende opties.

Je kunt kiezen om basische druppels in je water te doen of je kunt basische tabletten innemen. Er bestaat ook een ontzurende kruidenthee en Greens. Deze laatste is een hoogwaardig voedingssupplement om je lichaam te voeden. Het is vergelijkbaar met een shake van groenten en fruit.

Wanneer je last hebt van huidklachten zoals eczeem, droge huid, psoriasis,... is er een basische crème met natuurlijke oliën of je kunt jezelf verwennen met een basisch scrubzout of badzout.
Al deze producten zijn van het merk ALKA en kunnen vanaf heden aangekocht worden in de praktijk.  

Berkensapkuur

22/03/2018

Berkensap stimuleert de nieren waardoor er meer urine aangemaakt wordt. Door de afscheiding van vocht zullen ook meer afvalstoffen verwijderd worden uit het lichaam.
De kuur heeft niet alleen een bloedzuiverend effect, het zal ook de milt ondersteunen.

Je milt staat voor je weerstand, daarnaast zul je ook merken dat je meer energie zal krijgen.

Wanneer je enkele kilootjes er af wil krijgen, zal berkensap je ook ondersteunen omdat het zorgt voor een grotere vochtafscheiding. Vochtophopingen worden eveneens aangepakt

Er bestaan uiteenlopende adviezen over de hoeveelheid berkensap die je best neemt. Als je weet dat 100ml berkensap overeenkomt met 28 aspirines, kun je er best geen liters van drinken.Je kunt beter 3 maal per dag een eetlepel sap nemen gedurende 1 week. Neem dan een week pauze en begin opnieuw. In totaal kun je dit zo'n 3 weken doen.
drink tijdens de kuur voldoende water ( minstens 2 liter), kruidenthee is ook goed.Het sap heeft een zoete smaak en hoeft niet verdunt te worden. 

Lenteschoonmaak

21/03/2018

Deze week gaan we detoxen met de Andreas Moritz kuur.
De lente is in het land, tijdstip van het HOUT element. Het perfecte moment om aandacht te besteden aan je lever en galblaas. De kuur is vrij eenvoudig toe te passen . De laatste dag is de lastigste, maar nadien voel je je helemaal herboren!

Vorig jaar heb ik dit voor de eerste keer bij mezelf toegepast. De week nadien voelde ik mij proper en enkele weken nadien merkte ik dat mijn huid veel beter was dan voordien.

OPGELET, deze kuur is niet aan te raden bij zeer magere personen.

Na de kuur is het aangeraden om je lichaam te ondersteunen met pre- en probiotica en L Glutamine. Deze supplementen mag je nemen in alle maanden waar een 'R' in voorkomt, maar zeker tijdens de lente.

Veel succes ermee! En geniet vooral van het resultaat!!