Massages & therapiën

Relaxatiemassage


Ons hectische leven vraagt veel inspanningen van ons als individu. Hierdoor bouwen we allemaal spanningen op in ons lichaam maar ook in onze geest.

Als we deze spanningen te lang negeren kunnen ze tot lichamelijke en geestelijke klachten leiden. Een klassieke ontspanningsmassage kan hier al veel verhelpen. Je kunt jezelf verwennen door reeds preventief te werk te gaan, zodat je de stress van de dagelijkse sleur geen kans geeft om ook je leven te beheersen.
Ontspannen is een essentiële levensbehoefte die ervoor zorgt dat je lichaam gezond blijft en je geest gelukkig. Een ontspannende massage kan helpen om veel negativiteit los te laten.

 Duur: 60 min Prijs: 60 euro

Ave de Paso massage


AvedePaso massage is een holistische massage.

Via 'Wai chuai' of vertaald 'bepaling van de buitenkant' kunnen we klachten analyseren. Deze anamnese vormt de basis om van hieruit de beste behandelwijze te kiezen.

In het menselijk lichaam zijn lichaam en geest sterk met elkaar verbonden, ze staan constant in wisselwerking met de omgeving. Dit is een continue strijd tussen yin en yang. Door deze voortdurende strijd kan het zijn dat er soms een disbalans ontstaat. Dit kan zich uiten in de vorm van blokkades. Wanneer er langere periode een disbalans is, zal men ziek worden.

Bij deze massage zal er geluisterd worden naar de klacht(en) van de klant, via de technieken van de 'wai chuai' zal er gekeken worden of er onderliggende problemen zijn en nadien zal er een massage op maat worden voorgesteld. Deze massage bestaat uit verschillende massagetechnieken. De technieken zullen besproken worden met de klant. De therapeut luistert naar zowel de klant als het lichaam en zal een massage op maat voorstellen. Zo trachten we om niet alleen de symptomen, maar ook de oorzaak van de klacht(en) aan te pakken.

Duur van de massage:
- 45 min 50euro
 

Tui Na


De Tui-na is een massage die de doorstroom van de Qi (de levensenergie) stimuleert doordat er druk wordt gezet op bepaalde punten op de meridianen.

Het is belangrijk om de energie op een gelijkmatige wijze te laten stromen zodat de gezondheid, zowel op lichamelijk en geestelijk niveau in balans komt.
Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde worden ziektes dan ook veroorzaakt door disbalans in de Qi-stroom.
Achter deze massagevorm schuilt een eeuwenoude gezondheidsleer. Hwang-ti, de Gele Keizer wordt beschouwd als de grondlegger van deze massagetechniek.
Tijdens de massage worden er specifieke manipulaties uitgevoerd op bepaalde acupunctuurpunten. Deze manipulaties gebeuren door middel van specifieke handgrepen. Ik zal dan met de handpalm, vingers, vuist en elleboog druk uitoefenen op huid, spieren, pezen enz... Naast deze handgrepen worden er ook zachte manipulaties van gewrichten gedaan. Tui Na wordt in China toegepast bij klachten waarvoor men hier in het westen osteopathie, chiropractie, fysiotherapie en sportmassage gebruikt. Tui Na werkt echter niet zoals deze opgesomde therapievormen in op spieren en gewrichten, via deze Chinese  massagevorm kunnen we een dieper niveau bereiken.
Door druk uit te oefenen op bepaalde punten kan men zowel oppervlakkig gelegen problemen aanpakken maar ook dieperliggende problemen.

Het is een zeer stevige massage die op de kledij gegeven wordt.

Maakt deel uit van de Ave de Paso MassageGuasha therapie

Guasha is een therapievorm van de TCM, het betekent lekkerlijk " wegschrapen van de pijn". Deze pijn kan ontstaan zijn door blokkades.

Het klinkt en ziet er pijnlijk uit. Guasha wordt uitgevoerd met een gepolijste jadesteen en de huid wordt met een speciale olie ingesmeerd. Deze therapie werkt op de spieren, het zenuwstelsel en de meridianen, kortom, het heeft een effect op het volledige lichaam.
Het klinkt en ziet er pijnlijk uit. Guasha wordt uitgevoerd met een gepolijste jadesteen en de huid wordt met een speciale olie ingesmeerd. Deze therapie werkt op de spieren, het zenuwstelsel en de meridianen, kortom, het heeft een effect op het volledige lichaam.

De huid zal, afhankelijk van de hevigheid van de klacht(en),verkleuren. Deze rode of soms paarse plekken zullen na enkele dagen wegtrekken. De schraaptechniek stimuleert de bloedcirculatie waardoor de energie weer vrij zal gaan stromen en het ontgiftingsproces in werking zal gezet worden. 


Maakt deel uit van de Ave de Paso Massage 


Moxatherapie


Moxa, of bijvoetkruid, heeft een verwarmende en verzachtende werking op het lichaam.

De moxa wordt aangestoken en boven de acupunctuurpunten gehouden, de straling zorgt er voor dat de warmte tot diep in het lichaam kan dringen.
Deze therapie kan je weer in balans brengen. Het is ook erg heilzaam bij klachten zoals algemene vermoeidheid, niet goed kunnen inslapen, verzwakt immuunsysteem. 

Het is een zachte therapievorm met een heilzame uitwerking voor lichaam en geest.
 

Maakt deel uit van de Ave de Paso Massage 

Fibromyssage


Deze massagetechniek is speciaal voor mensen die klachten hebben aangaande fibromyalgie. Je hoeft niet perse reeds deze diagnose gekregen te hebben om van heilzame massagevorm te kunnen genieten.

Fibromyalgie? Er bestaan de zogezegde 18 tenderpoints, dit zijn pijnpunten op het lichaam. Patiënten met fibromyalgie hebben naast deze pijn ook nog vaak andere klachten zoals slaapstoornissen, tintelende handen en voeten, duizeligheid, migraine, concentratieproblemen, stijfheid, ze hebben het vaak koud....
Een andere naam voor fibromyalgie is ook wel weke delen reuma.
Symptomen ontstaan door storingen tussen het centrale zenuwstelsel en pijnsignalen.

Fibromyssage is een ontspannende massage maar specifiek gericht op de fybromyalgieklachten. Afhankelijk van de actuele klachten zal er gemasseerd worden om slaapproblemen aan te pakken, hoofdpijn of algemene pijn.

Duur 45 min Prijs: 45 euro

Cupping massage


Cupping is afgeleid van de acupunctuur.
Bij deze massagevorm worden cups op het lichaam geplaatst en vacuüm gezogen om zo de beweging van energie, bloed en andere lichaamsstoffen te beïnvloeden. Hierdoor kan men pijn verhelpen en de gezondheid optimaliseren

Deze techniek is al eeuwenoud en vindt zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunst.
De cupping massage werkt dieper dan eender welke massage, het zorgt voor een betere stofwisseling en sterke doorbloeding van het behandelde gebied. De huid wordt van afvalstoffen bevrijdt waardoor ze beter kan ademen. De lymfe-afvoer evenals je weerstand worden versterkt

Het is een pijnlijke massage. Afhankelijk van het probleem zul je op bepaalde plaatsen meer of minder pijn voelen. Hoe meer stagnatie er is, hoe pijnlijker de plaats. De cups zorgen er voor dat de doorbloeding gestimuleerd wordt

Cuppingmassage wordt NIET gegeven bij:
- het nemen van beta blokkers ( vb voor hartproblemen)
- zwangerschap
- tuberculose
- tumoren
- melanomen

Duur: 45 min  Prijs 50 euro

Ooracupunctuur


Acupunctuur is een geneeswijze die ongeveer 3500 jaar geleden haar oorsprong kende in China. 

In het oor vinden we verschillende acupunctuurpunten terug, die we kunnen aanprikken om pijn of verslavingen tegen te gaan.

Ik gebruik ooracupunctuur als extra ondersteuning bij massages. Zo kun je vb punten aanprikken die je helpen om de lage rugpijn, schouder- en nekpijn te verlichten. 

Het gaat zelfs nog verder dan dat. Je kunt via deze methode niet alleen de fysieke pijn aanpakken, maar ook emotioneel kun je je laten ondersteunen. Heb je last van stress, depressie, angst? Of wil je af van een verslaving zoals roken of emo-eten? Ooracupunctuur kan je hierin ondersteunen. 

Ik geef ooracupunctuur steeds in combinatie met massage, coaching en indien gewenst voedingsadvies.

Duur van de behandeling ( zonder massage)  Prijs 30euro

Wil je ooracupunctuur in combinatie van massage, kies dan voor een Ave de Paso massage.

Therapeutische Hot Stone massage

Het verschil een gewone hot stone massage is dat bij deze massagevorm gebruik gemaakt wordt van het beste uit de Tui Na en de warme weldaad van de hot stone massage

Hot stone massage is ontstaan bij de Native Americans. Tui-na massage is voortgekomen van Chinese shamanistische volkeren.

Een combinatie van deze 2 technieken heeft zeer helende effecten voor het lichaam. Ze vullen elkaar dan ook erg mooi aan.  

Via de Tui Na technieken en de warmte van de stenen zal de doorstroom van de levensenergie gestimuleerd worden. Er wordt gewerkt op de meridiaanbanen en acupressuurpunten. Lichaam en geest zullen hierdoor in balans worden gebracht.
Er kan een behandeling op maat worden aangeboden bij klachten van nek en schouders - hoofdpijn- lage rugpijn

Duur van de behandeling : 1u Prijs 80euro of 1u30 Prijs 120euro


Anti Aging Acupunctuur


Velen onder ons hopen op een wondermiddel om ouder worden tegen te gaan. Helaas bestaat vandaag de dag nog steeds geen enkele crème die de tijd kan doen stilzetten.
Wat wel mogelijk is, is om het verouderingsproces te vertragen, en dat kan door Anti-Aging Acupunctuur. 

Volgens de filosofie van de Chinese geneeskunde is verouderen gebaseerd op energie. Wanneer we deze energie gaan beïnvloeden, kan deze weer soepel gaan stromen, wat op zich dan weer je gezondheid positief beïnvloedt.
In de Chinese geneeskunde is men er van overtuigd dat een mooi uiterlijk het resultaat was van een innerlijk evenwicht en van innerlijke schoonheid.
Vandaag gebruiken we deze techniek om rimpels en huidaandoeningen te voorkomen.

Via deze eeuwenoude technieken pakken we de veroudering aan van binnenuit en dit voor een optimaal en langdurig resultaat.


Het is aangewezen om deze behandeling te zien in kuurvorm. Namelijk 10 behandelingen 1 x per week. Nadien is een 'onderhoud' aangeraden van 1x om de 6-7 weken in voldoende voor een blijvend resultaat.


Duur 60 min
Prijs per behandeling 55 euro
Prijs voor 1 kuur (10 behandelingen) 500 euro


Chinese voedingsleer

Een goede voeding vormt de basis voor een goede gezondheid. Dé hamvraag is nu, wat is goede voeding? Volgens een eeuwenoude leer zouden we zo'n 400 ziektes kunnen voorkomen en verhelpen door middel van de juiste voeding. Volgens deze voedingsleer moeten we geen punten tellen of calorieën, wel houden we hier rekening met de energetische werking van voedingsmiddelen.
De Chinese voedingsleer is niet een dieet om af te vallen, het helpt je wel om met behulp van de juiste voeding je lichaam weer in balans te brengen. Het resultaat is dan een vitaler en gezonder gevoel. Gewichtsverlies kan een bijkomend voordeel zijn! De 5 elementen vormen de rode draad van de TCG ( Traditionele Chinese Geneeskunde).

Water-Hout-Vuur-Aarde en Metaal. Deze elementen staan symbool voor het verloop van de natuur.
- Water staat voor de winter, zwart, koude, zoute smaak, Nieren en Blaas, emotie angst.
- Hout staat voor de lente, groen, zure smaak, wind, Lever en Gal en de emotie woede, frustratie.
- Vuur staat voor zomer, rood, bittere smaak, zon, Hart en Dunne darm en de emotie vreugde.
- Aarde staat voor de nazomer, geel, zoete smaak, vocht, Maag en Milt en de emotie piekeren.
- Metaal staat voor herfst, wit, pikante smaak, droogte, Longen en Dikke darm en de emotie verdriet, melancholie.
We bezitten allemaal de 5 elementen, maar afhankelijk van de omstandigheden (slechte voeding, bepaalde gebeurtenissen in het leven, stressfactoren,...) kunnen er 1 of meerdere elementen uit balans geraken. Iedere persoon heeft een ander temperament, een andere lichaamsbouw en elk van ons heeft zo zijn of haar kwaaltjes. Door je voeding aan te passen aan jouw lichaam zul je de werking er van kunnen voelen op lichamelijk vlak maar zeker ook op emotioneel vlak.

Aangezien ik een holistische visie hanteer zit de Chinese voedingsleer verweven in elke massagetherapie. Bij elke afspraak zal er info en tips gegeven worden afhankelijk van de klachten op dat moment.

Bachbloesemtherapie


Bachbloesems zijn extracten van planten, ze werken in op emoties zoals angsten, depressie, gebrek aan zelfvertrouwen, zenuwachtigheid enz...

Ze beïnvloeden de emoties waar jij last van hebt. vb verdraagzamer, empathie, minder gespannen,... De emoties worde niet onderdrukt maar ze worden omgezet naar iets positiefs
De Bachbloesems zijn 100% natuurlijk en kunnen door iedereen gebruikt worden. Van kind tot volwassenen en zelfs dieren kunnen er baat bij hebben.
Er bestaan geen bijwerkingen en je kunt er ook nooit een overdosis van nemen. Ze beïnvloeden geen medicatie, ook niet de homeopathische.
Je neemt 3 tot 4 keer per dag 4 druppels. Je kunt deze rechtstreeks op de tong laten vallen, maar je kan ze ook in een glas water nemen. Je kunt ook al 12 tot 16 druppels in je fles water doen en dan kun je er zo gedurende de hele dag van drinken. Je zal niets merken qua smaak en zo neem je toch de hele dag de remedie in.
Met een flesje van 30ml zul je ongeveer 3 weken doen. Aangezien het een 100% natuurlijk product is heeft het zijn tijd nodig. Afhankelijk van hoe lang jij al met een bepaalde klacht zit, kan het zijn dat je pas na je 2e flesje resultaat zal merken. Dit is afhankelijk van persoon tot persoon.
Kom je reeds bij mij voor coaching of massagetherapie, dan is de prijs voor 1 flesje op maat gemaakte bachbloesemremedie 15 euro.
Wanneer je geen massage of coaching volgt, zal de prijs 30 euro zijn. We zullen via een persoonlijk gesprek dieper inzoomen op de klachten die jij ervaart en afhankelijk hiervan zal de remedie op maat voor jou gemaakt worden.